Drop Down Menu
 

 

 
SERVICE vM
 
 

Service, onderhoud en modificaties worden uitsluitend uitgevoerd in onze eigen technische dienst door vakbekwame technici met, eveneens uitsluitend, originele onderdelen welke altijd zijn geselecteerd op hun muzikale kwaliteiten.

Dit betreft reparaties van alle Van Medevoort producten, meestal veel ouder dan ca.10 jaar en indien mogelijk wel tot ca. 30 jaar. Momenteel repareren wij nog steeds alle geproduceerde vM luidsprekermodellen vanaf 1985 dus ook de vM CD2.5, de vM AD2.5, de vM BD2.5, de 4.5 en de 6.5 serie, maar natuurlijk ook de elektrostaten vM EE/EBI (EE1.25+EB0.5) en de vM EE/EBII (EE1.25+EB0.55). Vanzelfsprekend eveneens alle versterkers vanaf de MA220 en overige geproduceerde elektronica. Wij adviseren u een servicebeurt te laten doen door ons, eens in vijf tot tien jaar, afhankelijk van de gebruik intensiteit, om uw audio in topconditie te houden en de levensduur aanzienlijk te verlengen.

Het gelijktijdig uit laten voeren van een reparatie of onderhoudsbeurt met een modificatie bespaart natuurlijk aanzienlijk in de arbeidskosten. Regelmatig onderhoud voorkomt meestal ook weer duurdere reparaties. Na zon service beurt kunt u weer vijf tot tien jaar genieten van uw apparatuur vergelijkbaar met de kwaliteit zoals die nieuw was bij aanschaf. Met een modificatie erbij is de deze ervaring duidelijk nog veel beter. Qua investering is dit ook veel interessanter dan aanschaf van nieuwe apparaten.

Voor standaard modificaties komen alleen de vM modellen die vermeld zijn in de prijslijst in aanmerking. Specifieke aanpassingen kunnen uitsluitend na overleg met onze technische dienst. Dit is ook van toepassing bij een aantal niet vermelde modellen, neem hiervoor contact op.

De garantietermijn op elektronica is 2 jaar, op dynamische luidsprekers 5 jaar en op reparaties en modificaties 3 maanden. Voorts gelden onze algemene levering- en verkoopvoorwaarden.

Prijsopgave, taxatie, reservering, planning, levertijd, etc. altijd in overleg met de TD

 

 
MODIFICATIES vM
 
 

Naar aanleiding van de lovende reacties van de dealers, pers en gebruikers, met name een groot aantal VMAC leden, over de geweldige muzikale kwaliteiten van de nieuwe elektronicalijn, hebben wij besloten ook apparaten van de vorige series te modificeren. Met de nieuwste componenten en techniek uit de laatste series worden deze producten opgewaardeerd, waardoor de kwaliteit hoorbaar verbeterd wordt. Doorontwikkeling van ongeveer dertig jaar ligt hieraan ten grondslag. De verschillen zijn duidelijk waarneembaar in de afbeelding van de opnameruimte, de plaatsing van de instrumenten in die ruimte, focussering, definitie, enz. In tegenstelling van wat veel mensen denken en soms zeggen, dat door het afnemen van het gehoor met de jaren kwaliteit minder belangrijk is, dit hoorbaar juist tegenovergesteld is. Muzikaal op een nog hoger niveau geeft meer duidelijkheid, verstaanbaarheid en dus ook meer luisterplezier. Alsof u in de concertzaal zit te genieten.

MODIFICATIES elektronica
Door bijzondere modificaties werden cd spelers op hetzelfde hoge muzikale niveau gebracht, als met technieken die Van Medevoort Audio al jaren in de vM spelers, loopwerken en da converters toepast en voorheen in een aantal topproducten van o.a. Teac, Sony, Marantz, CEC, Pioneer, Denon EX en Philips. Met de komst van een nieuwe generatie da converters geven deze verbeteringen muzikaal nog betere resultaten, omdat de basiskwaliteit vr modificatie van een aantal spelers, maar ook de software, al veel beter is. Bij media (pc) en combi spelers (cd, sacd en dvd) wordt behalve het geluid zelfs ook de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeterd.

Van Medevoort Audio levert nu zelf een complete lijn elektronica waaronder, naast de versterkers, cd loopwerk, cd spelers, converters en media spelers en modificeert hoofdzakelijk nog vM producten. Wel ontwikkelt zij alle modificaties voor overige merken en modellen gezamenlijk met AudioMart. Modificaties vinden hoofdzakelijk plaats op componentniveau in het signaalpad en de voedingen. Daarom vervangen wij meestal niet complete printen, kasten, voedingen of loopwerken. Het kost ons meer tijd, maar houdt de prijs-/kwaliteitsverhouding zeer aantrekkelijk. m.a.w. voor een relatief laag bedrag een grote muzikale verbetering. Passend in deze filosofie kunnen zo de technische specificaties gehandhaafd blijven, terwijl de muzikale en dynamische eigenschappen opgewaardeerd worden. Dit modificeren doen wij op zeer veel plaatsen en kan afhankelijk van het apparaat wel oplopen tot wel meer dan 100 aanpassingen. Natuurlijk doen wij dit in de diverse circuits; mechanisch, digitaal, analoog en voedingtechnisch, in zowel de audio- als videosecties indien van toepassing. Gebruikte onderdelen, uitsluitend van audiofiele kwaliteit, zijn onder andere: condensatoren, elektrolyten, weerstanden, diodes, halfgeleiders, bitumen en demping. In bijzondere producten worden zelfs een vM Super Clock en waar nodig een geheel nieuwe voedingsmodule geplaatst. Zorgvuldig geselecteerd op muzikaliteit en toegespitst voor de optimale plaats en functie in het apparaat en met een maximaal rendement. Zelfs de lichtnetpolariteit wordt gemeten en gemarkeerd.

De bandbreedte wordt vergroot, zowel naar beneden (1) als naar boven (2). De vervorming gereduceerd (3). Dit resulteert in:

  1. Een dieper laag, waardoor de ruimtelijkheid verbetert in breedte, diepte en hoogte. Een realistischer geluidsbeeld in de oorspronkelijke grootte en afbeelding van het podium.

  2. Lucht om de individuele instrumenten en stemmen, met een optimale plaatsing en focussering in het geluidsbeeld.

  3. Definitie, stabiliteit en natuurlijkheid, maar ook meer rust en dynamiek, terwijl maskering verdwijnt.

De bovengenoemde verbeteringen zijn niet alleen voor stereo, maar ook voor meerkanaals weergave zeer belangrijk, mede omdat bij akoestische opnames het zaaleffect veel beter te reproduceren is. Dit is zeer belangrijk bij bijvoorbeeld klassiek en jazz. Bij moderne muziek hebben de muzikanten, studio balance engineer en producer met zes in plaats van twee kanalen drie maal meer mogelijkheden om hun muzikale creativiteit uit te leven. Misschien even wennen, maar de artiesten zelf zijn uitermate enthousiast. Daarom biedt meerkanaals weergave enorme mogelijkheden nu en in de nabije toekomst ter verbetering van elke muziekreproductie. Door modificaties uit te laten voeren in een combi of media speler is tevens voor het afspelen van uw normale stereo cd's (PCM 16bits) geen separate speler meer nodig. Ook hiervoor heeft u nu wl een topspeler in huis.

Externe verbeteringen kunnen desgewenst door uzelf toegepast worden, zoals vM Silver Cable, Resonantie Absorbers RA4 en een vM lichtnet filter.

Bij elk door ons gemodificeerd apparaat wordt een origineel certificaat gevoegd, met vermelding van datum, model en serienummer. Uw garantie en bewijs van meerwaarde. Van Medevoort Audio wenst u veel (meer) luisterplezier.

 

 
Prijslijst vM Service & Modificaties & Info
 
 

Download prijslijst

 
 
Info modificaties van vM producten: Neem telefonisch contact op met onze technische dienst voor een afspraak, levertijd en prijzen.
Van Medevoort Audio
T: 0639779899

Info modificaties voor productmodellen van andere merken zoals b.v. Marantz, Denon, Sony, CEC, HDHT-PC, NAD, Philips, Teac, Pioneer, enz..
AudioMart
T: 0639779899.